lauantai 29. maaliskuuta 2014

Mussun-mussun-mustikkapiirakkaa

Tavallisilla leipomisilla taas mennään :) Olimme melkein viikon naapuripaikkakunnalla asuttamassa vanhempien taloa ja omaa lapsuudenkotiani, ja teki mieli leipoa pakastimessa olevista mustikoista kunnon "kermaviilipiirakkaa". Tätä on tullut leivottua joskus tosi paljon, niin punaviinimarjoista, mustikoista kuin puolukoistakin. Tämä on vain niin hyvää, etenkin jääkaappikylmänä. Kaivelin äidin reseptilippusista pohjaa varten tämmöisen ohjeen:



Tein pohjan kolminkertaisena, että sain koko uunipellillisen piirakkaa, laitoin grahamjauhojen tilalle täysjyvävehnäjauhoja ja lisäsin myös pari teelusikallista vanilliinisokeria. Päälliseen tuli kaksi purkkia kermaviiliä, reilusti mustikoita, 2 munaa, 1 dl sokeria ja teelusikallinen vanilliinisokeria. Paistoin uunin keskitasolla 200 asteessa tasan puoli tuntia. Herkkua tuli!


Ei kommentteja: